© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Bu hayatta biz de varız dediler

Çivril Ali Kameroğlu Anaokulu Denizli’de normal eğitim veren anaokulları içerisinde özel eğitim sınıfı açan ilk okul olarak önemli bir başarıya imza attı. Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademisi tarafından düzenlenen 24 Kasım 24 Hayal Projesinde 500 proje içerisinden desteklenmeye layık görülen 24 proje arasına giren okul, engelli bireylerin tam donanımlı bir sınıfta okul öncesi eğitimi alması için özel bir sınıf oluşturdu.

24 Kasım Öğretmenler Günü anısına Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademisi tarafından düzenlenen 24 Kasım 24 Hayal projesine ‘Bu Hayatta Biz de Varız’ çalışması ile katılan Çivril Ali Kameroğlu Anaokulu Denizli’de bir ilki gerçekleştirdi. 9 derslikte 9 öğretmen ile 136 öğrencinin okul öncesi eğitim gördüğü okulda engellilerin de eğitim görebilmesi için özel eğitim sınıfı oluşturdu. Oyuncakların ve eğitim araçlarının Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademisi tarafından gönderildiği projede okul yönetimi ise önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gereken izinleri aldı. Ardından engelli öğrenciler için özel bir sınıf oluşturan okul idaresi sınıfın teknik malzemelerini ise kendi bütçesinden karşıladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sözleşmeli olarak eğitimci Makbule Seyrek’in eğitim verdiği sınıfta şimdilik 3 öğrenci eğitim görüyor. Sınıfın mevcudunun önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

TAM DONANIMLI BİR SINIF OLUŞTURULUYOR

Projenin engelliler için tam donanımlı sınıfı öngörülüyor. Sınıfın oluşması için Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademisi okula bir miktar eğitim malzemeleri ve oyuncaklar gönderdi. Okul idaresi de kendi imkanları ile sınıfı dizayn etmeye çalıştı. Birkaç ufak eksikliğin olduğu projenin tamamlanmasıyla her anlamıyla tam donanımlı bir sınıf oluşturulmuş olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER