© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Çocuk beslenmesinde bunlara mutlaka dikkat edin!

Diyetisyen Melis Ağma Manav, günümüzde kilo problemlerinin çok yaşandığı çocuklarda ailelerin dikkat etmesi gereken beslenme kuralları konusunda uyarı ve önerilerde bulundu. Manav, fast food türü hazır yiyecekler yerine daha çok sebze ve et türü beslenmeyi önerirken, çocukların mutlaka spora özendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Diyetisyen Melis Ağma Manav, günümüzde kilo problemlerinin çok yaşandığı çocuklarda ailelerin dikkat etmesi gereken beslenme kuralları konusunda uyarı ve önerilerde bulundu. Manav, “Bizler beslenme alışkanlığımızı çok küçük yaşlarda kazanmaya başlıyoruz ve maalesef ailelerimizin beslenme alışkanlığı çocuklarımızın beslenme şeklini oluşturuyor. Bu nedenle çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeyi amaç edinmeli ve bunu aile içinde de uygulamaya geçirmeliyiz. Çocuklarda beslenme bireysel farklılıklardan kaynaklı değişiklik gösterecektir. Öncelikle her yöntem ve besin her çocuk için istediğimiz sonucu vermeyecektir. Sabırlı olup anlayışlı olalım. Değişime kendimizden başlarsak çocuklarımızdan daha hızlı sonuç alacağız. Sağlıklı beslenmeyi eğlence haline getirip birlikte sağlıklı tarifler ve beslenme tabakları oluşturup çocuğunuzla aktif mutlu saatler geçirin. Sağlıklı yiyecekleri tüketmek zamanla keyif verecektir” dedi.

Manav, çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı.

-İşe öncelikle eve paketli ürünler almayarak başlayabiliriz. Daha çok evde yapılmış besinler tercih edelim.

-Fast-food gibi hazır besinler yerine sulu ev yemekleri önceliğimiz olmalı. Belki arada dışardan alacağımız fast-food yerine ev yapımı pizza, hamburger tercih edebiliriz.

-Günde 4 öğün yenilmesine özen gösterelim. Mutlaka ikindi kahvaltısı yapmasını sağlayalım.

-Gün içinde badem, fındık, ceviz, bal, pekmez tüketimini destekleyelim.

-Süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi proteinlerin günlük tüketimini sağlayalım.

-Gün içinde dışarı çıkmasına müsaade edip fiziksel aktivitesini arttıralım.

-Şekerli ve çikolatalı gıdalar yerine önceliğimiz taze/kuru meyve veya taze sıkılmış meyve suları olmalı.

-Evde sofra düzeni oluşturup bütün aile bireylerinin bir arada yemek yemesi sağlanmalı, öğün atlanmamalıdır.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER