Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’nde yaşayan M.Y. isimli vatandaş, kendisini polis, asker veya savcı gibi kamu personeli olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi tarafından dolandırıldı. Şüpheli şahıs, evdeki ziynet eşyaları ve nakit paraların suça karıştığını öne sürerek kriminal incelemeye gönderilmesi gerektiğini söyledi. M.Y., yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerindeki para ve ziynet eşyasını çantaya koyarak elden teslim etti.
Olayın ardından harekete geçen jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 43 farklı güvenlik kamerası görüntüsünü izleyerek, tanık ifadeleriyle birlikte titiz bir çalışma yürüttü. Yapılan araştırma sonucunda dolandırıcılık olayını E.D. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edildi.
Kale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, E.D.’nin Karadeniz Bölgesi üzerinden Gürcistan’a kaçmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı. JASAT ekiplerinin başarılı operasyonuyla şüpheli E.D., Trabzon ilinde yakalanarak gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.