Denizli’de görev yapan kamu diş hekimleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özlük haklarının düzenlenmesi talebiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Greve giden hekimler, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Hekim Birliği Sendikası Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Sendika Temsilcisi Diş Hekimi Ahmet Yavuz Özkaya okudu.
“İşimizi aşkla yapmak için 14 Şubat’ta iş bırakıyoruz!”
Diş hekimleri, Kamu Diş Hekimleri Derneği’nin (KADHED) çağrısıyla alınan eylem kararını uygulamaya koyduklarını belirtti. Hekim Birliği Sendikası adına konuşan Özkaya, mesleklerini sürdüremez hale geldiklerini ve sorunlarının her geçen gün arttığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Halkımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak için çabalıyoruz, ancak mevcut çalışma koşulları bizi tükenme noktasına getirdi. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Diş Hekimlerinin Talepleri
Eylemde diş hekimlerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm talepleri şu başlıklar altında sıralandı:
???? Aşırı hasta yükü altında eziliyoruz!
MHRS sisteminde kısa rand...