Denizli'de eğitim uçağı zorunlu iniş yaptı; 1 yaralı

Denizli'de eğitim uçağı, boş alan zorunlu iniş yaptı. Ters dönen uçakta bulunan pilot, yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Isparta'dan havalanan bir eğitim uçağı, Denizli'nin Çal ilçesine bağlı İsabey Mahallesi Höyük mevkiinde bulunan bir tarlaya sert iniş yaptı. Saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda uçak, ters dönerek çamura saplandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin arama çalışmaları sonucunda, uçağın boş bir arazide bulunduğu tespit edildi. Kazada yaralanan pilot Şükrü Yiğit Devebacak, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin inceleme başlattı. Uçağın teknik bir arıza nedeniyle sert iniş yapmış olabileceği değerlendiriliyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

denizli eğitim uçağı eğitim uçağı zorunlu iniş