Denizli'de orman yangını çıktı

Denizli'de mermer ocaklarının bulunduğu Acıdere Dağında orman yangını çıktı. Havadan ve karadan yangına müdahale ediliyor.

Denizli’nin Honaz ilçesi Kaklık Mahallesi ile Çal'ın Belevi Mahallesi arasında kalan, mermer ocaklarının bulunduğu alanın üst kısmında yer alan Acıdere Dağı’nda orman yangını çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Yangına hem karadan hem de havadan yoğun bir şekilde müdahale edilirken, alevlerin mermer ocaklarına ve çevredeki ormanlık alanlara sıçramaması için ekipler büyük çaba sarf ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede rüzgarın zaman zaman etkisini artırması müdahaleyi güçleştiriyor.

Ekiplerin bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları aralıksız devam ederken, yetkililer vatandaşları yangın alanına yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Honaz orman yangını Kaklık Acıdere yangın Denizli orman yangını