Makine sektörünün büyük ölçüde ihracata dayalı çalıştığını vurgulayan Sarı, döviz kurunun enflasyon karşısında düşük kalmasının sektörü zorladığını ifade etti.
"Makine sektörü cirosal olarak büyüse de kârlılık açısından neredeyse sıfır noktasına geldi. Maliyet artışlarını müşterilere yansıtamıyoruz çünkü piyasa koşulları buna izin vermiyor. Ancak istihdamı ve müşteri sadakatini korumak için bu stratejiye devam etmek zorundayız” dedi.
ÇİNLİ FİRMALAR BÜYÜK BASKI OLUŞTURUYOR
Dünya ekonomisindeki durgunluğun Türkiye'yi olumsuz etkilediğini belirten Sarı, Çinli üreticilerin devlet destekli uzun vadeli ödeme seçenekleri sunarak pazarda büyük avantaj sağladığını dile getirdi.
"Türkiye’de hiçbir firma TL bazında bir yıl vadeli satış yapamazken, Çinli rakipler çok uzun vadeli satışlarla rekabet avantajı sağlıyor. Bu durum, Türk firmaları için ciddi bir baskı oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
SAVUNMA SANAYİSİ GİBİ MAKİNE SEKTÖRÜ DE DESTEKLENMELİ
Türkiye’nin savunma s...