© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli'de Türk Mutfağı Haftası Etkinliği: Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

DENİZLİ - Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Denizli’nin meşhur yemeklerini, tatlarını ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı.

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, portatif fırında usta ellerin hazırladığı Denizli Tandır Kebabı başta olmak üzere, Denizli keşkeği ve Kızılcabölük Kaşık Helvası gibi birçok lezzet davetlilere ikram edildi.

Etkinliğe; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Marım, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye başkanları, kaymakamlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

“Denizli Bir Lezzet Durağı”

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli’nin köklü kültüründen gelen yemekleriyle bir lezzet durağı olduğunu belirtti. Akyol, “Denizli’mizin köklü tarihinden gelen ve dünyada tanınan birçok ürünümüz, damak lezzetimiz var. Coğrafi işaretlerle tescillenmiş bu ürünlerimiz, lezzeti kıtaları aşmış tadına doyum olmaz yemeklerimiz var. Denizli kekiği, Babadağ Kekik Balı, Kale Biberi, Çameli Fasulyesi, Denizli leblebisi gibi birçok ürünümüzü burada görecek, özelliklerini dinleyecek ve tadına bakacağız” dedi.

Denizli’nin eşsiz lezzetlerinin tanıtımına önem verdiklerini ifade eden Akyol, “Denizli Keşkeğimiz, Kızılcabölük Kaşık Helvamızı, Tavas baklavamızın lezzetine ortak olacağız. Meşhur Denizli Tandır Kebabımız hazır. Ustalarımız bu özel lezzeti misafirlerimize sunacak. Denizli’mizin her yerinde eşsiz güzellikler ve eşsiz özellikler var. Coğrafi işarete sahip olmadığımız ürünlerimiz için önemli bir çalışma başlattık. Kısa zamanda coğrafi işaret başvurularını yapıp, Denizli’mizin bu güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ayrıca, Denizli Tandır Kebabı için festival hazırlıklarının sürdüğünü belirten Akyol, “Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği de bu konuda önemli bir aşama kaydetti” dedi.

Denizli Kebabı ve Lezzetlerinin Tadına Baktılar

Protokol üyeleri ve davetliler, Denizli’nin coğrafi işaretli ürünlerinin özelliklerini ve faydalarını dinleyerek tadına baktı. Denizli’nin tadına doyum olmaz keşkeği ve Tavas Baklavası gibi birçok lezzet misafirlere ikram edildi. Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği’nin girişimleriyle hazırlatılan portatif fırında usta ellerin hazırladığı Denizli Tandır Kebabı da hem davetlilere hem de okul öğrencilerine sunuldu.

“Festivale Hazırlanıyoruz”

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, etkinliğe olan ilgiden memnuniyetini dile getirerek, Denizli Kebabı Festivali için hazırlıkların sürdüğünü ve 8 asırlık gelenek olan Denizli tandır kebabını uluslararası arenaya taşımak için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER