© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli'de yağışların ardından Çıntar bolluğu fiyatları düşürdü

Ege Bölgesi’nde sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olan, bol yağış sonrası ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen Çıntar’ın fiyatı geçtiğimiz ay 110 liraya satılırken yaşanan yağışlarla birlikte bolca çıkan çıntarın fiyatı 30 liraya kadardüştü.

Denizli’nin en çok yağış aldığı ilçelerinden olan Çameli İlçesi’nde geçtiğimiz ay 110 liraya satılan Çıntar, geçen hafta etkili olan yağışlar sonrası yaşanan çıntar bolluğu ile tezgahlarda 30 liraya satılmaya başladı.

Besin değeri yüksek olan Çıntar’ın yağışların ardından dağlarda bolca çıkmaya başladı. Bölge halkının ek gelir ve geçim kaynağı olan Çıntar, Gökçekaya, Karabayır, Kirazlıyayla, Gürsu ve Emecik mahallelerinde sıkça görülmeye başladı. Eline çapasını ve sepetini alan vatandaşlar dağlarda çıntar topluyor. Topladıkları Çıntar’ları pazarlarda satarak aile bütçesine katkı sağlarken bir kısmını kendileri için ayırıyor.

Çameli Pazarı’nda Çıntar tezgahlarına akın eden vatandaşlar, fiyatının 30 TL’ye düşmesini fırsat bilerek kilo kilo alıyor. Besin değeri yüksek olan Çıntarı toplamak isteyenleri uyaran Kamil Selek, toplarken bıçakla kesmelerini ve yerini bozmamalarını istedi. Kelek, “ Satışlarımız iyi fiyatı 30 TL’ye düştü. Çameli’de çınatar bolca çıkmaya başladı. Özellikle Gökçeyaka tarafında bolca çıkıyor. Toplamak isteyenler öğrenmeden çıkmasınlar. Çıntar toplarken kan gelmesi lazım kan gelmiyorsa toplamasınlar, koparırken bıçak kullansınlar, yerini bozmasınlar” dedi.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER