© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli’nin buluşçuları ödüllerini aldı

Denizli’de "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması"nın 6.'sını kazanan isimler belli oldu. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmanın kazananları ödüllerini aldı.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından organize edilen ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması"nın 6.'sı düzenlendi.

İl genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler arasında düzenlenen yarışmanın finali büyük bir heyecanla Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler, özgün tasarımlı inovatif projelerini sergiledi. Törene; TBMM Başvekili ve CHP Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek gibi önemli isimler katıldı.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, açılış konuşmasında, "Bu yarışmada çocuklarımızın yeteneklerinin her geçen gün arttığını görmekten mutluluk duyuyorum. Bu yıl yaklaşık bin proje teklifi aldık. Çocuklarımızın projelerinde farklı ve yenilikçi fikirler görmek bizi geleceğe umutla bakmaya teşvik ediyor" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, "Topluma katma değer oluşturarak, geleceğe bilim ve inovasyonla yön verecek bir ülke olmak istiyorsak bu tür etkinliklerin önemi büyük" şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İnovatif Fikirler Yarışması İlkokul Kategorisi’nde Eylül Tepekule birinci, Egemen Kocagöz ikinci, Doğa Arpaç üçüncü, Lütfiye Evren Kulaç dördüncü olurken, DENİB özel ödülü ise Berin Yağmur Yılmaz’a verildi.

İnovatif Fikirler Yarışması Ortaokul Kategorisi’nde Elif Öykü Asiltürk birinci, Huriye Beyza Öğünç-Zehra Begüm Batmaz ikinci, Erol Çetin üçüncü olurken, DENİB özel ödülü Batuhan Batmazoğlu ve Hasan Utku Bosun kazandı.

İnovatif Fikirler Yarışması Lise Kategorisi’nde Kasım Uskutoğlu birinci, Defne Naz Engin, Sude Arapoğlu ve Mustafa Aytekin Yıldırım ikinci, Alperen Çakar üçüncü olurken, Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtaş, Murat Saranlı, Evrim Naz Nalbantoğlu ve Yağız Gökşin DENİB Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Dijital Oyun İçerik Geliştirme Ortaokul Kategorisi’nde Melek Naz Yumrukaya birinci, Mert Ali Ongun ikinci olurken, Emir Erçelik üçüncü oldu.

Dijital Oyun İçerik Geliştirme Lise Kategorisi’nde ise Hüseyin Konak birinci, Metin Tokuç ikinci, Yaşar Yiğit Ekren ise üçüncü oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER