Pamukkale Üniversitesinin bilimsel temelli uygulamalı araştırmalar yaparak hayvancılıkta genetik kaynakların azalmasını önlemek ve yeni yöntemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk çalışmaları başladı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ve proje ekibiyle birlikte Acıpayam’daki arazide incelemeler yaptı.
Arazinin fiziki durumunu yerinde inceleyen Rektör Hüseyin Bağ, Başkan Şevkan ve proje ekibiyle istişarelerde bulundu.
Hem Bilimsel Araştırmalar Hem de Hayvan Islahı Yapacağız
Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile arazide küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvanlara yönelik ıslah çalışmalarının yürütüleceğini kaydeden Rektör Bağ, bu doğrultuda yakın zamanda arazide modern ve son teknoloji donatılmış tesislerin kurulacağını belirtti.
Rektör Bağ, “Bu arazi daha öncesinde Üniversitemize tahsis edilmiş olan 800 dönüm...