Kazı çalışmalarını yılın on iki ayı aralıksız sürdüren ekip, Roma Hamamı, bouleuterion ve gymnasion gibi önemli yapıların bulunduğu alanda yoğunlaştı. Prof. Dr. Bilal Söğüt, bulunan lahdin üzerindeki girland betimlemelerinde çam kozalağı, haşhaş, nar, üzüm gibi meyvelerin yanı sıra yapraklar, çiçekler ve Eros figürlerinin yer aldığını açıkladı. Lahdin, antik dönemin gösterişli işçilik örneklerinden biri olduğu vurgulandı.
STRATONIKEIA, ANTİK DÖNEMİN LAHİT ÜRETİM MERKEZİYDİ
Prof. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia'nın antik dönemde bir lahit üretim merkezi olarak değerlendirildiğini ve yeni keşfedilen eserlerin bu tezi güçlendirdiğini söyledi. Bulunan lahit mezarın, daha önce keşfedilen örnekler arasında en erken tarihlilere ve en özenli betimlemelere sahip olduğu kaydedildi.
LAHİT ANTİK KENTTE SERGİLENECEK
Kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, girlandlı lahit Stratonikeia Antik Kenti içerisinde oluşturulacak özel bir alanda sergilenecek. Böylece ziyaretçilere antik dönem sanat anlayışını birebir görme imkanı sunulacak.
HABERİN TAMAMINI GÖRMEK
İÇİN TIKLAYIN