Denizli’nin kiraz diyarı Honaz’da hasat dönemi başladı. 14 bin dekar kiraz üretim alanının bulunduğu ilçede çoğunlukla ihracata giden 0-900 cinsi Napolyon kirazı üretimi yapılıyor. Büyük ve dolgunluğu ile ünlü Napolyon kirazının yanı sıra ilçede erkenci kiraz olarak bilinen ve Napolyon kirazlarının arasına dikilen Burlent, Kısasap ve Lambert cinsi kiraz üretimi de yapılıyor. Çok kısmi oranda kalan erkenci kirazda hasat sona erdi. Türkiye’nin en erkenci kirazlarından birisi olan erkenci kirazların ardından şimdi de Napolyon kirazında hasat başladı.
10 GÜNDE HASAT BİTİYOR
İşçi sıkıntısının geçen yıllara göre kısmen de olsa giderildiği ilçede il merkezi ve Tavas’tan gelen işçiler, günlüğü 90 TL’lik ücretlerle hasat yapıyor. İlçede 14 bin dekar arazide hasadın 10 gün içerisinde sona ermesi bekleniyor.
REKOLTE YÜKSEK
Geçen yıllarda dolu ve bulut vurgunu nedeniyle rekoltenin düşük olduğu ilçede bu yıl üretici rekolteden memnun. Geçen yıllarda 10-12 bin ton üretimin yapıldığı ilçede bu yıl rekoltenin 16 bin tona ulaşması bekleniyor.
FİYATLAR MEMNUN EDİCİ
Kalitenin yüksek olduğ...