Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hem evlenecek gençler hem de çocuk sahibi aileler için yeni destek paketlerini duyurdu.
Bakan Göktaş, evlilik hazırlığında olan genç çiftlere yönelik önemli bir destek kampanyasının başlayacağını belirtti. Göktaş, "16 firmayla yapacağımız indirim protokolü sayesinde, mobilya, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak eşyası gibi temel ihtiyaçlarda gençlerimize özel indirimler sunacağız. Kampanyanın detaylarını 30 Nisan Çarşamba günü düzenleyeceğimiz toplantıda kamuoyuna açıklayacağız" ifadelerini kullandı.
Doğum Yardımı Başvuruları Rekor Kırdı
Doğum yardımı hakkında da bilgi veren Göktaş, 8 Nisan'dan bu yana 287 bin 517 ailenin başvuru yaptığını açıkladı. En çok başvurunun İstanbul’dan geldiğini, onu Ankara ve Şanlıurfa’nın takip ettiğini belirtti. Mayıs ayında ilk doğum yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Doğum yardımı başvurularının detaylarına da değinen Bakan Göktaş, birinci çocuk için başvuru oranının yüzde 41 ile en yüksek seviyede olduğunu söyledi. Buna göre:
...