© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Milli judocunun spor yaşamı sona erdiren olayla ilgili flaş gelişme

Denizli’de Milli judocu Gülbeyaz Seviş'in spor yaşamının sona ermesine neden olan sakatlıkla ilgili açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Savcısı, milli takım teknik direktörü S.U. ile milli antrenör E.D.'nin 'Taksirle adam yaralama' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Türkiye ve Avrupa'da çıktığı müsabakalarda 50'ye yakın madalya kazanan milli judocu Gülbeyaz Seviş, Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen 25 günlük milli takım kampına davet edildi. İddiaya göre; antrenman sırasında sakatlanmasından itibaren 3 haftalık kamp boyunca kendisine herhangi bir tıbbi müdahalede bulunulmadı ve maça çıkmaya zorlandı. Ayrıca, kanunen zorunlu olan sigortası kamp başlangıcında yapılmadı, ancak kampın son günlerinde sigorta poliçesi düzenlendi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Menisküs yırtılması ve ön çapraz bağların kalıcı işlev kaybı teşhisi konulan Gülbeyaz Seviş'in spor yaşamı sona erdi. Ailesi, sorumlulara karşı hukuk mücadelesi başlattı ve dava sürecinde Cumhuriyet Savcısı, milli takım teknik direktörü S.U. ile milli antrenör E.D.'nin cezalandırılmasını talep etti. Savcı, tanık beyanları ve doktor raporlarına dayanarak, antrenörlerin 'Taksirle adam yaralama' suçundan cezalandırılmasını istedi.

GİZLİ TANIKTAN FLAŞ İFADE

Gizli tanığın ifadesi, olayın seyrini değiştirdi ve Gülbeyaz'ın maruz kaldığı taciz, mobing ve ihmalleri ortaya çıkardı. Tanık, antrenörlerin sakatlığı olan Gülbeyaz'ı maça zorla soktuğunu ve tıbbi müdahalede bulunmadığını belirtti. Avukat Fersu Ege Kandemir, mahkemeden müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesini ve ihmali olanların cezalandırılmasını talep etti.

MESLEKTEN UZAKLAŞTIRMA…

Davanın 7 duruşmasının ardından, ceza talep edilen isimlerin meslekten uzaklaştırılma riskiyle karşı karşıya oldukları belirtildi. Kandemir, mahkemeden Gülbeyaz'ın mağduriyetinin giderilmesini ve ihmali olanların cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER