© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Pamukkale Belediyesinin Kurslarına 5 Bin 500 Genç Katılıyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesi, gençlerin spor yapma imkanlarını artırmak ve kültürel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek amacıyla kış döneminde bir dizi spor ve kültürel etkinlik düzenliyor. Pamukkale Belediyesi'nin Aktepe Sosyal Tesisleri ve ilçedeki diğer spor tesislerinde toplam 5 bin 500 genç, çeşitli spor branşları ve kültürel etkinliklere katılarak hem fiziksel hem de sosyal yönden gelişim sağlıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pamukkaleli gençlerin gelişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Sporun yanı sıra kültürel etkinliklerle gençlerimizin kendilerini geliştirmelerini sağlıyor, sosyal beceriler kazanmalarına destek oluyoruz" dedi.

Aktepe Sosyal Tesisleri'nde açılan kurslarda gençlere kick boks, dart, boks, jimnastik, karate, güreş, masa tenisi, klasik ve geleneksel okçuluk, pilates, tenis, voleybol, judo, satranç gibi birçok branşta eğitim veriliyor. Aynı zamanda Aktepe Sosyal Tesisleri'nde gitar, saz ve robotik kodlama kursları düzenleniyor. Futbol, tenis ve voleybol branşlarındaki çalışmalar ise farklı spor tesislerinde devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi, gençlere sunduğu bu geniş kapsamlı spor ve kültürel etkinliklerle bireylerin kendilerini geliştirmelerine, sosyal etkileşim kurmalarına ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlıyor.

İLÇENİN HER NOKTASINDA SPOR VAR

Pamukkale Belediyesinin kursları sadece bunlarla kalmıyor. Gençlik ve Spor Pamukkale İlçe Müdürlüğü’nün de katkılarıyla ilçenin çeşitli noktalarında da kurslar düzenleniyor. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol başta olmak üzere atletizm, badminton, bilek güreşi, boks, jimnastik, karate, güreş, masa tenisi, okçuluk, halter, plates, tenis, judo, eskrim, taekwondo, aikido ve floor curling branşlarında çalışmalar devam ediyor. Pamukkale Belediyesi kursları, KYK Spor Salonu, Hasan Güngör Spor Salonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Merkezi Salonu, Selma Yağcı Boks Salonu ve Karşıyaka Stadı’nda gerçekleşiyor. Yaz döneminden çalışmalara katılmaya devam eden yaklaşık bin 200 sporcu ile birlikte aktif olarak spor ve kültür kurslarına katılan kursiyer sayısı yaklaşık 5 bin 500 oldu.

PAMUKKALE SPOR KENTİ OLUYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçede yaşayan her yaştan birey için çeşitli kurslar açtıklarını ifade ederek, “Düzenli olarak açtığımız ve yıl boyu devam eden el sanatları, yabancı dil, halk oyunları ve benzeri kurslarımız aralıksız sürüyor. Bunun yanında spor ve kültür kurslarımızı da açtık. Yaz döneminde büyük ilgi gören kurslarımıza katılım giderek artıyor. Özellikle gençlerimizin spor kurslarına gösterdikleri ilgi bizleri memnun ediyor. Aktepe Sosyal Tesisleri adeta bir spor merkezi haline geldi. Burada birçok branşta açtığımız kurslarımız devam ediyor. Bunun yanında ilçemizin çeşitli noktalarında da kurslarımızda gençler spor yapma imkânı buluyor. Amacımız Pamukkale’yi spor kenti haline getirmek. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurslarımıza katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER