© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Pandemisi'nin ardından hemşirelere olan ihtiyacın daha da arttı

Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri, bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen bir programla başladı.

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, dekanlar, öğretim üyeleri, PAÜ Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici ve PAÜ Hastaneleri hemşireleri ile hemşirelik bölümü öğrencileri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici, hemşirelik mesleğinin Dünya Sağlık Sistemi'nde temel bir unsur olduğunu vurgulayarak, hemşirelerin nitelikli bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini başarıyla sürdürdüğünü belirtti. Ekici, Covid-19 Pandemisi'nin ardından hemşirelere olan ihtiyacın daha da arttığına dikkat çekerek, hemşirelik mesleğinin maddi ve manevi olarak hak ettiği değeri görmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine değindi.

Ayrıca, Uluslararası Hemşireler Birliği'nin (ICN) 2024 yılı teması olan ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü’ne atıfta bulunan Ekici, hemşirelerin hastalara verdiği nitelikli sağlık hizmeti ve bakımın, hastaların hastanede kalış sürelerinin azalması, enfeksiyon riskinin düşmesi ve komplikasyonların önlenmesi gibi faktörlerle toplum sağlığına ve sağlık ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, yaptığı açılış konuşmasında, akredite hemşirelik eğitim programlarının toplumların değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Özkan, bu programların öğrencilere doğru beceriler ve yetkinlikler kazandırdığını, böylece özgüvenle yetişen hemşirelerin yetişmesine olanak tanıdığını vurguladı. Ayrıca, sağlık profesyonelleri arasında en kalabalık grubu oluşturan hemşirelik mesleğinin, bilime dayalı bir disiplin olduğunu ve mesleki donanımın kazandırılması açısından emek gerektirdiğini dile getirdi. Tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve Haftasını kutladı.

Programda konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, Çanakkale'de görev yaparken tarihin tozlu sayfalarını incelediği bir anekdotu paylaşarak duygusal anlar yaşattı. Akalın, geçmişteki mücadelelerde sağlık personelinin yetersizliğinin kayıplara neden olduğunu belirterek, günümüzde de benzer zorluklarla karşılaşıldığını ve eğitimli hemşirelerin sağlık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve Haftasını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından program, müzik dinletisi ve panele geçti. Panelde hemşirelik hocaları geçmişten günümüze hemşirelik mesleği ve meslekteki gelişmeleri aktardılar. Panel sonrasında emekli hemşirelere teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda, emekli hemşire ve Fonksiyonel Wellness ve Nefes Koçu olan Sabriye Akkılıç'ın "Nefes Alsan Yeter" başlıklı sunumu ve nefes egzersizleri katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Yetkililer, Hemşirelik Haftası kapsamındaki etkinliklerin devam edeceğini ve 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde hemşirelerden oluşan voleybol takımlarının yarı final ve final maçlarının gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, 17 Mayıs 2024 tarihinde tüm personel için motivasyon olması amacıyla "Hemşirelik Gecesi" düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER