CHP Meclis Başkanvekilliği Seçimi Yapıldı; Gülizar Biçer Karaca Adaylıktan Çekildi

CHP'nin yeni TBMM Başkanvekili belli oldu. Kapalı grup toplantısında en çok oyu olan Tekin Bingöl, TBMM Başkanvekilliğine seçildi. Gülizar Biçer Karaca ise ikinci tur öncesi adaylıktan çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28’inci Yasama Dönemi ikinci devresinde görev yapacak Meclis Başkanvekili, grup başkanvekilleri ve katip üyeleri belirlemek amacıyla kapalı grup toplantısı gerçekleştirdi. TBMM Başkanvekilliği için yapılan seçimlerde ilk turda sonuç çıkmadı ve seçim ikinci tura kaldı.

İlk turda Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 63 oy alarak öne çıkarken, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 45 oyda kaldı. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise 21 oy aldı. Karaca, ikinci tur öncesi adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İkinci tur oylamada Tekin Bingöl 72 oy alarak CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili oldu. Gürsel Erol ise 54 oyda kaldı.

Daha önce Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı TBMM'de okutulduktan sonra oturum yönetmesine izin ver...

Gülizar Biçer Karaca TBMM seçimleri CHP meclis başkanvekili Tekin Bingöl Can Atalay kararı.