© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Telefonu bir anda bozuldu! Hayatının şokunu yaşadı

Denizli’de telefonu dolandırıcılar tarafından hacklenen 46 yaşındaki tekstil işçisi üzerinden dolandırıcılar, 151 bin lira kredi çekip, ek hesabından 49 bin lira para çekti. Hesabındaki blokeden şüphelenen işçinin hesap hareketlerindeki tersliği fark etmesi sonucu ortaya çıkan olayın ardından işçi, polise giderek şikayetçi oldu.

Olay, 14 Mayıs günü meydana geldi. Denizli’de bir tekstil firmasında çalışan tekstil işçisi Ahmet Gülkaya’nın cep telefonu bir anda arızalandı. Bir anda kapanan telefonunu tamirciye vererek açtıran 46 yaşındaki Gülkaya, telefonunun kendiliğinden arızalanmadığını banka hesaplarındaki hareketler sayesinde öğrendi.

DOLANDIRICILAR HACKLEMİŞ

Tekstil işçisinin hesabından telefonun bozulduğu gün önce başka bir bankadaki hesaba ek hesaptan 49 bin lira para gönderildi. Ardından yine hesaptan kendi bilgisi dışında 151 bin lira kredi çekildi. Bu paranın 87 bin lirası halen devam eden kredisinin ödemesinde kullanılırken, kalan 63 bin lira yine ek hesapta olduğu gibi başka bankadaki aynı hesaba gönderilmek istendi. Banka tarafından şüpheli işlem olarak para geri çekilirken, hesaba da bloke koyuldu. Dolandırıcılar tarafından telefonun hacklendiğini öğrenen Gülkaya, şok geçirdi. Hesabındaki değişikliği fark eden tekstil işçisi hemen bankayı arayarak şüpheli işlem bildirimi yaptı. Gülkaya, karakola giderek failler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“HESAP HAREKETLERİNİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”

Hayatının şokunu yaşadığını aktaran Ahmet Gülkaya, “14 Mayıs’ta telefonum bir anda kapandı. Açmaya çalıştım ama başaramadım. Hemen tamirciye götürdüm. Sonra kullanmaya devam ettim. Hesap hareketlerimi görünce şok oldu. 49 bin lira ek hesaptan başka bir bandaki hesaba para gönderilmiş. Sonra devam etmişler. 151 bin lira kredi çekmişler. Bunun 87 bin lirası benim kendi kredi borcum vardı ona ödenmiş. Kalan 63 bin liralık kısımda ek hesaptan paranın gönderildiği hesaba gönderilmek istenmiş. EFT önce yapılmış ama banka şüpheli işlem diye işlemi iptal edip, hesaba bloke koymuş. Meğer telefon kendiliğinden arızalanmamış, dolandırıcılar tarafından hacklenmiş. Hemen bankaya itirazda bulundum. Ardından da karakola gidip şikayette bulundum. Böyle bir şeyin başıma geleceğini bilmezdim. Ben gibi çok sayıda kişinin de aynı yolla dolandırıldığını öğrendim. İnşallah çözüme kavuşur” dedi.

Gökhan KARAISLI

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER