Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Denizli’nin Honaz ilçesinde 12 yıldır süren sulama hattı anlaşmazlığı, ikinci hattın izinsiz geçirilmesiyle baltalı eyleme dönüştü. Halil Bozkaya, boruları parçalayarak köy meydanına attı, deponun kaldırılmasını talep etti.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 08.08.2025 - 13:23
Güncelleme: 08.08.2025 - 13:23
Denizli’nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi’nde 12 yıldır devam eden sulama hattı anlaşmazlığı, baltalı eyleme dönüştü. İddiaya göre, Halil Bozkaya ve 6 kardeşine ait yaklaşık 14 dönümlük tarladan 2013-2014 yıllarında sulama birliği tarafından geçirilen sulama hattı ve inşa edilen depo, arazinin kullanımını kısıtladı. Bozkaya, yıllardır hattın kaldırılması için girişimlerde bulunsa da sonuç alamadı.
15 gün önce tarlasından ikinci bir hattın daha izinsiz geçtiğini gören Bozkaya, eline aldığı baltayla boruları parçalayıp, kırdığı malzemeleri köy meydanına attı. Depodaki bilgisayarı da imha eden Bozkaya, “Bizden izin alınmadan yapılan yeni boru hattı ile deponun kaldırılmasını, eski hattın ise bahçeye zarar vermeyecek şekilde kenara alınmasını istiyorum” dedi.
Olayla ilgili kurumların habersiz olduğu ikinci hattın, aralarında husumet bulunan dönemin muhtarı ile üvey kardeşi tarafından ortak döşendiği ileri sürüldü. Bozkaya’nın eylemi mahallede büyük yankı uyandırırken, konunun resmi makamlara taşındığı öğrenildi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir