Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Denizli DESKİ, 160 milyon liralık yatırımla Akbaş Barajı’nda %53 tasarruf sağladı. Genel Müdür Beşli, vatandaşlara suyu dikkatli kullanma çağrısı yaptı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 21.08.2025 - 16:15
Güncelleme: 21.08.2025 - 16:15
Denizli’de su kaynaklarının korunmasına yönelik atılan adımlar meyvesini verdi. DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, yapılan 160 milyon liralık yatırım ve disiplinli su yönetimiyle Akbaş Barajı’nda %53 oranında tasarruf sağlandığını açıkladı.Kuraklık ve iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çeken Beşli, “Kentimizin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Akbaş Barajı’nda 2024 yılında %50, 2025 yılında ise %34 doluluk oranıyla su kullanımına başlanmıştır. Bu kayıp yaklaşık iki aylık su tüketim miktarına denk gelmektedir” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla hızla harekete geçtiklerini belirten Beşli, “2024 yılı Ağustos ayında %19 seviyesine kadar düşen baraj doluluğu, alınan tedbirlerle şu anda %26’ya yükselmiştir. Su arzında sorun yaşanmaması için yatırımlarımızı kararlı şekilde sürdürdük” ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Beşli, toplam 160 milyon liralık yatırım yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Kentin farklı noktalarına yeni iletim hatları döşendi, sondaj kuyuları açıldı, mevcut kaynaklar yenilendi ve yeni kaynaklar devreye alındı. Basınç yönetimi ve kaçak su tespiti sayesinde su kayıpları önemli ölçüde azaltıldı. Bu sayede barajdan temin edilen suda %53 tasarruf sağlandı.”
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Beşli, “Suyumuzu tasarruflu kullanmak hepimizin sorumluluğu. Su kaynaklarımızı korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir Denizli bırakmak için tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir