Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Bakan Göktaş, 'Denizli'de 7.36 milyar TL sosyal yardım yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 22 yılda Denizli'de 7,36 milyar TL sosyal yardım yapıldığını açıkladı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 29.08.2025 - 17:29 Güncelleme: 29.08.2025 - 17:29
Bakan Göktaş, 'Denizli'de 7.36 milyar TL sosyal yardım yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Denizli programı kapsamında Vali Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret ederek kentte yürütülen sosyal hizmet çalışmalarını değerlendirdi. Denizli Valiliği Hatıra Defteri’ni imzalayan Göktaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada 2002-2025 dönemine ait Denizli verilerini paylaştı.

Bakan Göktaş, “Son 23 yılda Denizli’de 110,4 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Bakanlığımızın yatırım ve destekleri 9,4 milyar TL’ye ulaştı” dedi. Kentte kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik hizmetlerin 48 kuruluşla sürdürüldüğünü belirten Göktaş, 6 sosyal hizmet merkezinin aktif olduğunu, yeni bir merkez açılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti. 2017’den bu yana ASDEP ekipleriyle 168 bin 891 haneye ziyaret gerçekleştirildiğini aktaran Göktaş, kadınlara yönelik 4 merkezde mesleki eğitim ve danışmanlık verildiğini, 15 kadın kooperatifine rehberlik yapıldığını söyledi.

Çocuk, engelli ve yaşlı hizmetleri

Sosyo-Ekonomik Destek (SED) ile 837 çocuğa aile yanında destek verildiğini, kamuya bağlı kuruluşlarda 211 çocuğun bakım ve rehberlik hizmeti aldığını kaydeden Göktaş, engelli ve yaşlılara ilişkin şu verileri paylaştı: “Bir bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 53 engelli bireyimiz hizmet alıyor. 4 huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezimizde 243 yaşlımız bulunuyor. Evde Bakım Yardımı’ndan faydalanan hane sayımız 4.639; 2006’dan bu yana Denizli’ye bu kapsamda aktarılan kaynak 1,82 milyar TL.” Göktaş, 2003-2025 yılları arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 7,36 milyar TL sosyal yardım yapıldığını, 7 yatırım projesinin tamamlandığını, bir huzurevi-yaşlı bakım rehabilitasyon merkezinin yapımının sürdüğünü belirtti.

“Aile Yılı” ve doğum desteği

“2025 Aile Yılı” kapsamında illerde farkındalık çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Göktaş, Denizli’de bugüne kadar 43 etkinlik yapıldığını söyledi. Aile ve Sosyal Hizmet Fonu’na Denizli’den 1.631 çiftin başvurduğunu belirten Göktaş, güncellenen doğum desteklerinin ödemelerine başlandığını hatırlatarak, “Denizli’de 4.099 anneye toplam 32,9 milyon TL ödeme yaptık. Başvurular sürüyor” dedi.

“Güçlü aile, güçlü toplum”

“Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla insanı merkeze alan bir anlayışla çalışıyoruz” diyen Göktaş, “Kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınlarımız ile ihtiyaç sahibi her vatandaşımız için Denizli’de çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Güçlü aile, güçlü topluma giden yolun temelidir” ifadelerini kullandı.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !