Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli’de yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 mahalleleyi kapsayan bölgede kentsel sit sınırı revize edilerek tescil edildi
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 13.10.2025 - 12:06
Güncelleme: 13.10.2025 - 12:06
Denizli’nin Tavas ilçesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda Orta, Yeni, Yaka ve Samanlık mahallelerini kapsayan bölgede kentsel sit sınırı revize edilerek tescil edildi. Kararda; kentsel sit alanı dışında kalan tescilli yapıların kültür varlığı yoğunluğunu ve sokak dokusunu sürdürdüğü, mevcut sit alanıyla lokal tescilli yapıların birbirine yakın olduğu ve bütünlüğün bozulmadan geçişin sağlanması gerektiği vurgulandı.
Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespiti ve Tescili Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan karar; 1/3000 ölçekli harita üzerinde gösterilen öneri alanın kentsel sit olarak tescilini ve karar eki Kentsel Sit Fişinin uygunluğunu içeriyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir