Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de 2025’te 18 Milyonun Üzerinde Muayene Yapıldı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 2025 yılında il genelinde 18 milyon 408 bin 898 muayene gerçekleştirildiğini açıkladı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 21.01.2026 - 10:56 Güncelleme: 21.01.2026 - 10:56
Denizli’de 2025’te 18 Milyonun Üzerinde Muayene Yapıldı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 2025 yılında kent genelinde sağlık alanında önemli hizmetler ve yatırımlar hayata geçirildiğini belirtti. Öztürk, 2025’in Denizli için “sağlık yatırımları yılı” olduğunu vurgulayarak, 2026 yılında da sağlık altyapısını güçlendirecek projelerin süreceğini ifade etti.

3 yeni ASM açıldı

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getiren Öztürk, koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, aile hekimliği sisteminin yaygınlaştırılması ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinin artırılmasının öncelikler arasında yer aldığını söyledi. Bu kapsamda 2025 yılında 3 yeni Aile Sağlığı Merkezi açıldığını, 15 yeni Aile Hekimliği Biriminin sisteme dahil edildiğini belirten Öztürk, il genelindeki Aile Hekimliği Birimi sayısının 373’e yükseldiğini kaydetti.

198 binden fazla ameliyat yapıldı

İl genelinde sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin verileri de paylaşan Öztürk, 2025 yılı boyunca Denizli’de toplam 18 milyon 408 bin 898 muayene gerçekleştirildiğini açıkladı. Birinci basamak sağlık kuruluşlarına yaklaşık 9,8 milyon başvuru yapıldığını, hastanelerde ise 8 milyondan fazla muayene gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, yıl içinde 310 binin üzerinde hasta yatışı ve 198 binden fazla ameliyat yapıldığını ifade etti.

1500 yataklı 2 hastane açılacak!

2026 yılına ilişkin hedeflere de değinen Öztürk, 500 yataklı Acil Durum Hastanesi’nin kısa süre içinde hizmete açılacağını, ardından 1000 yataklı Şehir Hastanesi’nin Denizli’ye kazandırılacağını söyledi. İlçe sağlık kompleksleri, yeni ASM binaları, diyaliz ve rehabilitasyon yatırımlarıyla birlikte Denizli’nin sağlık altyapısının daha da güçleneceğini belirten Öztürk, özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !