Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de 39 yaşındaki kişi pil yuttu! Mideden çıkarıldı

Denizli’de 39 yaşındaki vatandaş, pil yuttu. Pili neden yuttuğu öğrenilemeyen vatandaşın midesine kadar inen pil, operasyonla çıkarıldı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 21.08.2025 - 09:42 Güncelleme: 21.08.2025 - 09:42
Denizli’de 39 yaşındaki kişi pil yuttu! Mideden çıkarıldı

Denizli’de 39 yaşındaki bir hasta, pil yutma şikâyetiyle başvurduğu acil serviste yapılan görüntülemede yabancı cismin mideye ulaştığı tespit edilince hızla endoskopi ünitesine yönlendirildi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çelik ve ekibi tarafından yapılan acil endoskopi işleminde, midedeki pil başarılı şekilde çıkarıldı.

Prof. Dr. Çelik, pil gibi ağır metal içeren yabancı cisimlerin sindirim sisteminde uzun süre kalmasının hayati risk oluşturduğunu belirterek, “Bu tür cisimler mutlaka endoskopik ya da cerrahi yöntemlerle çıkarılmalıdır. İleri endoskopik yöntemler sayesinde açık ameliyata gerek kalmadan yabancı cisim çıkarılabiliyor, bu da hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor ve komplikasyon riskini azaltıyor” dedi.

Yabancı cisim yutma vakalarının özellikle çocuklarda ve yaşlılarda daha sık görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Çelik, vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini, aksi halde delinme, kanama ve zehirlenme gibi ciddi sorunların gelişebileceğini söyledi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !