Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli’de yaya güvenliğini tehdit eden kaldırıma park sorununa karşı Büyükşehir Belediyesi harekete geçiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren özel ekipler sokak sokak gezerek kaldırıma park eden araçlara Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesecek.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.02.2025 - 10:05
Güncelleme: 14.02.2025 - 10:05
kaldırıma park edilen araçların Kaldırımları işgal eden esnafın yanı sıra kaldırımdaki araçlara da cezai işlem uygulanacağını bildiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Aynı zamanda kaldırıma park eden araçlarla ilgili de önümüzdeki süreçte ceza kesmeye, Kabahatler Kanununa göre işlem yapmaya başlayacağız. Aynı zamanda yolları kirletenlere karşı artık mevcuttaki tüm MOBESE kameralarımızı aktif hale getiriyoruz. Sokakları sigara ve benzeri maddelerle kirletenlere de yine Kabahatler Kanununa göre ceza kesmeye başlıyoruz.” diye konuştu.
Yayaların kaldırımlarda rahatça yürüyebilmesi için zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığını belirten Çavuşoğlu, “Kaldırımlar yayalarındır. Yayalar tarafından daha rahat kullanılabilmesi için kaldırımları işgal eden esnafların işgal malzemelerini topluyoruz. Tabii arkadaşların çok hoşuna gitmiyor bu ama biz şunu söylüyoruz; biz bu şehirde yaşayan sessiz çoğunluğun sesi olmayı başaramazsak o zaman bu şehirde her aklına esen istediğini yapar ki o da bizi doğruya götürmez. Bu anlamda buradan da bütün şehre sesleniyorum. Başlattığımız bu uygulamalarımızı artırarak devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
ÇEVREYİ KİRLETENLERE DE CEZA GELECEK
Belediye yalnızca kaldırım işgallerine değil, çevre temizliğini bozan eylemlere karşı da sıkı önlemler alacak. Çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu ve benzeri atıkları yere atan vatandaşlara Kabahatler Kanunu gereğince ceza uygulanacak.
OTOPARK KURALLARI DEĞİŞİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha önce şehir merkezinde bulunan 13 farklı noktadaki cep otoparklarını ücretsiz hale getirmişti. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren bir saatlik süreden sonra otopark kullanımı ücretli olacak. 1 saatten uzun süre park eden sürücülere cezai işlem uygulanacak. Çavuşoğlu, "Sürenin üzerinde orada park edenlere de cezai işlem uygulayarak bir düzene sokmaya çaba gösterdiğimiz süreç başlıyor. Bütün tabelalarını falan arkadaşlarımız asacak, asıyorlar. Bundan sonra şehirden şunu istiyoruz ki bu şehirde yaşayanlar bir şeyi ceza ile değil zorunluluktan değil, gerçekten insan olmanın gerektiği kural nedeniyle bu anlamdaki davranışlarını yapacak olurlarsa da büyük bir keyif alacağız." dedi.
BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU: 'ŞEHİRDE DÜZENİ SAĞLAYACAĞIZ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Aynı zamanda da geçenlerde yine hep beraber almış olduğumuz karar gereği iki tane mobil ikram araçları faaliyete girdi. Bundan sonra bir nebze de olsa sabahın köründe işe gitmek zorunda olanları, öğlenin sıcağında ya da öğleyin soğuğunda aç olup da karnının doyuramayan kim varsa onların yanında olup onlara bir nebze olsun sıcak bir çorbayı, güzel sıcak bir çayını ikram etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki bu şehirde bize emanet edilen her kuruş ama her kuruşta onların da hakkı var ve biz onların hakkını ödemek için bu yaptığımız şey onlara sunmuş olduğumuz bir lütuf değil bizim onlara yapmaya çalıştığımız bu hizmet onların hakkı olanın bu belediye tarafından onlara veriliyor olmasıdır. Kime dayanıştıysak, kime sosyal anlamda yardımlaşıyorsak bu Büyükşehir Belediyesi’nin onlara bir lütfu değil, bu tamamen bu şehirde yaşayan insanların hakkı olanı bu şehrin kaynaklarıyla paylaştığımızın da bilinmesini istiyorum."
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir