Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de emeklilerden bütçe ve maaş çağrısı

Emekliler, Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi öncülüğünde Candoğan Parkı’nda toplanarak bütçe ve asgari ücret gündemine ilişkin taleplerini açıkladı. “Sermayeye değil emekçiye bütçe” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının atıldığı buluşmada geçim sıkıntısı vurgulandı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 15.11.2025 - 10:24 Güncelleme: 15.11.2025 - 10:24
Denizli’de emeklilerden bütçe ve maaş çağrısı

 Açıklamaya bazı siyasi partiler, dernekler, odalar ve sendikalar destek verdi. Basın metnini Suna Yüksel okudu. Yüksel, emeklilerin on yıllarca emeğini, sağlığını ve hayatın güzelliklerini yok sayarak bedelini peşin ödediği onurlu emeklilik hakkının gaspedilmesine karşı toplandıklarını, feryatlarının duyulmasını istediklerini belirtti.

GEÇİM DERDİ, ENFLASYON VE ÇAĞRI
Açıklamada, siyasi iktidarın emekçileri ve emeklileri açlığa sürükleyen ekonomik politikalarına hizmet eden TÜİK’in gerçeğe aykırı enflasyon rakamları açıkladığı ifade edildi. Emeklilerin cebine göz dikildiği vurgulanırken, neoliberal politikalara karşı isyan seslendirildi.

PAZAR VE AVM’LERE DAVET
Ekonomi yönetimi yetkilileri Mehmet Şimşek, Vedat Işıkhan ve TÜİK Başkanı semt pazarları ile alışveriş merkezlerini gezmeye davet edildi.

İŞ CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporuna göre 2025 yılında 164 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği, bunlardan 20’sinin 55-79 yaş arası geçim nedeniyle çalışan emekliler olduğu aktarıldı.

ET DİLİMLE, MEYVE TANEYLE
“Emeklilerin et alamaz hale geldiği, meyve-sebze ülkesi Türkiye’de karpuzu dilimle, meyve-sebzeyi taneyle almak zorunda bırakıldığı” vurgulandı. Yüzdelik zam oyunlarıyla emeklilerin oyalanmasına son verilmesi istendi.

YOKSULLUK VERİLERİ PAYLAŞILDI
Ülkede en yoksul yüzde 10’luk dilimin yüzde 30’undan fazlasının emeklilerden oluştuğu belirtildi. Suna Yüksel, “Bunların her 100 kişiden 17’si emekli. Emekliler ülke nüfusunun yüzde 25’ini temsil ediyor.” dedi.

TALEPLER MADDE MADDE
En düşük SGK ve Bağ-Kur emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi; çalışan memurlara verilen seyyanen zammın tüm emeklilere verilmesi; en düşük memur emekli maaşının çalışan en düşük memur maaşına eşitlenmesi.
Emeklilerin doğalgaz, elektrik ve su faturalarından KDV–ÖTV’nin kaldırılması; sağlık harcamalarından maaş kesintisi yapılmaması; bayram ikramiyelerinin yılda dört kez asgari ücret tutarında kanunlaştırılması.
Emekli banka promosyonlarının her yıl kanunla güvence altına alınması; maaş bağlama oranlarının 2008 öncesi seviyeye döndürülmesi; emeklilerin ve eşlerinin toplu taşımadan yaş sınırı olmadan ücretsiz yararlanması; emeklilerin ölümünde son maaşın kesintisiz hak sahiplerine ödenmesi.

“YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ”
Katılımcılar, “Sermayeye değil emekçiye bütçe” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla bütçe görüşmelerinde emeklilerin sesinin duyulmasını istedi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !