Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1714’te kurulan Türk itfaiye teşkilatının 311. yılı dolayısıyla kent merkezinde kutlama programı düzenledi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 23.09.2025 - 14:54
Güncelleme: 23.09.2025 - 14:54
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ve 1714’te kurulan Tulumbacılar Ocağı ile temeli atılan Türk itfaiye teşkilatının 311. yılı dolayısıyla kent merkezinde kutlama programı düzenledi. Etkinlik, Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı’na uzanan kortejle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, genel sekreter yardımcıları Onur Yılmaz ve Özgür Başkurt, daire başkanları, davetliler ve İtfaiye Dairesi personelinin yer aldığı korteje Büyükşehir Belediye Bandosu eşlik etti. Tarihi tulumbacıların canlandırıldığı renkli yürüyüşte modern araç ve ekipmanlarla ilerleyen itfaiyeciler sirenler eşliğinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kortejin ardından Başkan Çavuşoğlu, Delikliçınar’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu; program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Personele hitap eden Çavuşoğlu, “Birçok insanın cesaret edemediği yerde doğamıza, canımıza, hayvanlarımıza; kısacası hayatın her alanına dokunuyorsunuz” dedi. Göreve geldiklerinde belediye bünyesinde kadın itfaiyeci bulunmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Geçen yıl kadın itfaiyecilerle başladığımız yolculuğu bu yıl 7 kadın mesai arkadaşımızla sürdürüyoruz. Kadının sesinin ve emeğinin olmadığı yerde huzur da bereket de eksik kalır; sayıyı her geçen gün artıracağız” ifadelerini kullandı. “Mutlu Şehir Denizli” hedefiyle kentin kaynaklarını kentlilerle paylaşmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Dileğimiz odur ki siz itfaiyecilerimiz hiç göreve gitmek zorunda kalmayın; gittiğiniz her yerde gününüz sorunsuz geçsin” diye konuştu.
Etkinlik alanında, Büyükşehir İtfaiyesinin yangın ve afetlerde kullandığı modern söndürme araçları, teknik ekipmanlar ve trafik kazası müdahale donanımları vatandaşlara tanıtıldı. Programın ardından Genel Sekreter Bülent Bozbaş, genel sekreter yardımcıları Onur Yılmaz ve Özgür Başkurt, Daire Başkanı Murat Başlı ve itfaiye personeli, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir