Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli’de turizm sektörüne yönelik yapılan denetimler kapsamında işletme belgesi olmayan 66 otel mühürlenerek kapatıldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 03.02.2025 - 15:49
Güncelleme: 03.02.2025 - 15:49
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, ruhsatsız olduğu belirlenen bu otellerin başvurularının dahi olmadığını belirtti. Eksikliklerini tamamlamaları halinde işletmelerin yeniden açılabileceğini ifade etti.
Denizli’de, işletme ruhsatı bulunmayan 66 otelin kapatılmasına karar verildi. Zabıta ekipleri, otellerin kapılarını mühürlerken, jandarma güvenlik önlemleri aldı. Bazı işletme sahipleri karara tepki gösterince kısa süreli gerginlik yaşandı.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Karahayıt bölgesinde ruhsatsız işletmeler mühürlendi. Bu otellerin hiç işletme ruhsatı almamış olduğunu ve başvurularının dahi olmadığını tespit ettik” ifadelerini kullandı.
Otaklı, mühürlenen işletmelerin eksikliklerini tamamladıktan sonra yeniden başvuruda bulunabileceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“İşletme sahipleri gerekli şartları yerine getirip ruhsat için başvurduğunda otelleri tekrar açılabilir. Ancak, turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin yasal gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu, hem işletmelerin sürdürülebilirliği hem de güvenlik açısından büyük önem taşıyor.”
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler de denetimlerini sürdürüyor. Bolu Kartalkaya Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangının ardından, otellerde güvenlik denetimleri sıkılaştırıldı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir