Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yürüyüş ve danslarla kutladı. Gazi Bulvarı boyunca yürüyen kadınlar, Çınar Meydanı’nda taleplerini dile getirerek kadına yönelik şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele çağrısı yaptı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 08.03.2025 - 12:22
Güncelleme: 08.03.2025 - 12:22
Denizli’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların güçlü bir dayanışmayla kutladığı bir gün oldu. Denizli Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kadın, Gazi Bulvarı’nda pankartlarla yürüyerek Çınar Meydanı’nda buluştu. Burada müzik ve dans eşliğinde günlerini kutlayan kadınlar, kadına yönelik şiddete ve eşitsizliğe karşı taleplerini dile getirdi.
Denizli’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütlerinin oluşturduğu Denizli Kadın Platformu, Gazi İlkokulu önünde toplanarak Çınar Meydanı’na yürüdü. Ellerinde pankartlar taşıyan kadınlar, kadına yönelik şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve kadın hakları ihlallerine dikkat çekti.
Kadınların hak mücadelesine destek veren birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi de yürüyüşte yer aldı. Meydanda kurulan platformda müzik eşliğinde dans eden kadınlar, 8 Mart’ı coşkuyla kutladı.
Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu, platform adına bir açıklama yaparak 8 Mart’ın kadın hakları mücadelesinin ve direnişin sembolü olduğunu vurguladı.
"Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, kadınların mücadele ile kazandığı haklara yönelik saldırılar artarken, bizler eşitlik, özgürlük ve adalet için bir aradayız" diyen Odabaşıoğlu, kadın haklarına yönelik baskıların kabul edilemez olduğunu belirtti.
Kadın Platformu’nun açıklamasında, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin durdurulması, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen politikaların hayata geçirilmesi ve kadın istihdamının artırılması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada yer alan bazı önemli başlıklar şunlar oldu:
Kadınlar, mücadelelerini sürdüreceklerini ve haklarına sahip çıkacaklarını belirterek etkinliği sonlandırdı. Denizli’de gerçekleşen 8 Mart etkinliği, kadınların hakları için birlik ve dayanışma içinde olduklarını gösteren güçlü bir mesaj olarak yankı buldu.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir