Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli OSB’de Her Gün 3 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluşuyor
Denizli OSB’de Her Gün 3 Bin K...
10:40Tavas Belediyesi’nden Çiftçilere Toprak Analizi Desteği
Tavas Belediyesi’nden Çiftçile...
10:33Çameli İmamlar Mahallesi’nde Gönülleri Buluşturan İftar Sofr...
Çameli İmamlar Mahallesi’nde G...
09:59Akaryakıtta eşel mobil sistemi yeniden devrede
Akaryakıtta eşel mobil sistemi...
Denizli’de son dönemde işlerin yolunda gitmediği konut sektöründe düşüş Nisan ayında da düştü. TÜİK verilerine göre Nisan’da konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35 düştü. Nisan ayında Denizli’de bin 260 konut satıldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 15.05.2023 - 20:22
Güncelleme: 15.05.2023 - 20:22
Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ait Konut Satış İstatistikleri raporunu yayınladı. TÜİK’in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 oldu. Konut satışlarında İstanbul 13 bin 944 konut satışı ve yüzde 16,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 10 bin konut satışı ve yüzde 11,7 pay ile Ankara, 4 bin 960 konut satışı ve yüzde 5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 22 konut ile Ardahan ve Hakkari, 53 konut ile Bayburt oldu.
DENİZLİ’DE YÜZDE 35 DÜŞÜŞ
Denizli’de ise konut sektöründe kötü gidişat sürüyor. Geçen yıl Nisan ayında bin 902 konutun satıldığı Denizli’de Nisan 2023’te bin 269 konut satıldı. 438 konut ipotekli olarak satıldı. Satış türüne göre ise 908 ikinci el daire satışı yapılırken, sıfır konut sayısı 361’de kaldı. Gökhan KARAISLI