Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli'de yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarındaki artış belli oldu. Çarpıcı araştırma TZOB tarafından yayınlandı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 29.05.2025 - 12:08
Güncelleme: 29.05.2025 - 12:08
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından yapılan çalışmayla Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatları masaya yatırıldı. Fiyat artışlarında özellikle yem, nakliye, ilaç ve elektrik gibi girdi kalemlerindeki yükselişin etkili olduğu belirtilirken, büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarındaki artış oranı da dikkat çekti.
Çalışmaya göre Denizli’de büyükbaş kurbanlığın canlı kilo fiyatı 300 lira olarak belirlendi. Kent genelinde büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 130 bin TL ile 200 bin TL arasında değişiyor. Küçükbaş kurbanlıklarda ise canlı kilo fiyatı 300-320 TL arasında seyrederken, satış fiyatları 15 bin TL ile 25 bin TL bandında gerçekleşiyor.
Yem fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar kurbanlık fiyatlarını da yukarı çekti. Yonca otunda yüzde 46, saman fiyatlarında yüzde 33, besi yeminde ise yüzde 25,5 oranında artış olduğu kaydedildi. Bu oranlar, hayvancılık sektöründeki maliyet baskısını bir kez daha gözler önüne serdi.
TZOB verilerine göre, Denizli’de geçen yıla kıyasla büyükbaş kurbanlık fiyatlarında yüzde 25,4, küçükbaşta ise yüzde 29,2’lik artış yaşandı. Bayrama sayılı günler kala üreticiler maliyetleri, vatandaşlar ise bütçelerini hesaba katıyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir