Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli’de, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci tarafından anne ve babası adına yaptırılan Şükrü-Fatma Zeybekci Camisi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla bugün hizmete açıldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 28.03.2025 - 09:43
Güncelleme: 28.03.2025 - 09:43
Denizli’de Şükrü-Fatma Zeybekci Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cami, Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci tarafından anne ve babası adına yaptırıldı. Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başta olmak üzere birçok protokol üyesi ve vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, caminin Selçuklu mimarisini yansıttığını belirterek, özellikle kadınlar için hazırlanan ibadet alanlarının konforuna dikkat çekti. “Kadınlarımız için özel abdesthaneler ve ferah ibadet alanları tasarlandı. Camimiz aynı zamanda alt katında kütüphane, kongre salonu ve kafe gibi sosyal alanlarla bir kültür merkezi niteliğinde” dedi.

Camiyi ailesi adına yaptıran Nihat Zeybekci, konuşmasında “Bir insanın böyle eserler bırakması nasip işidir diye düşünüyorum. Devletimizin sunduğu imkanlarla okudum, sanayici oldum, milletvekili ve bakan oldum. Bugün de annem ve babam adına böyle bir eseri hayata geçirmek bize nasip oldu,” ifadelerini kullandı.
Zeybekci ayrıca, 1993 yılında başlattıkları burs programıyla bugün 500 öğrenciye destek verdiklerini, bu açılışın diğer iş insanlarına da örnek olması dileğinde bulunduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada caminin hem mimarisi hem de işlevselliğiyle örnek bir yapı olduğunu ifade ederek, “Şükrü ve Fatma Zeybekci ne güzel insanlar ki böyle bir evlat yetiştirmişler. Amel defterleri inşallah hiç kapanmayacak. Bu camiyi, cami yaptırmak isteyen herkese örnek olarak göstereceğim,” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından camide ilk Cuma namazı kılındı. Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdi. Açılışa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Ataman, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir