Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’ye Çamlıca Kulesi yapılacak! Bakan açıkladı

Denizli’de anten tepe olarak bilinen çok sayıda kuruma ait vericilerinin bulunduğu anten tepe tarihe karışıyor. Bakanlık Denizli’nin de aralarında bulunduğu 30 ile Çamlıca Kulesi benzeri vericilerin yapılmasını kararlaştırdı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 07.07.2025 - 14:55 Güncelleme: 07.07.2025 - 14:55
Denizli’ye Çamlıca Kulesi yapılacak! Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale’de hayata geçirilen modern yayın kulelerinin Türkiye geneline yayılması amacıyla başlatılan “30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi” hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, bu kapsamda Avrupa’nın en yüksek televizyon ve radyo kulesi olan Çamlıca Kulesi’nin benzerlerinin 30 ilde kurulacağını söyledi.

Yeni kulelerin FM, DAB+ ve DVB-T2 yayın teknolojilerine uygun, yüksek kapasiteli altyapılarla donatılacağını belirten Uraloğlu, “Trabzon Boztepe’de kule yapımı için ön hazırlıklarımız başladı. Bursa’nın Osmangazi ilçesi Gündoğdu Köyü’nde mevcut iki verici direğini devralmak için çalışma başlattık. Tekirdağ Süleymanpaşa’da ise mevcut kule devralındı ve Ocak 2025’te yayına başlandı” dedi.

Yeni sistemle enerji verimliliğinin 10 kat artırılacağını vurgulayan Bakan, “Bu kulelerde çevreci ve düşük karbon emisyonuna sahip yayıncılık yapılacak. Ayrıca elektromanyetik kirlilik azaltılarak halkımız daha sağlıklı bir yayın altyapısıyla buluşacak” diye konuştu.

Estetik ve çevresel katkılar da sağlayacak projeyle şehirlerdeki dağınık ve görüntü kirliliği yaratan eski anten ve direklerin kaldırılacağını kaydeden Uraloğlu, “Yayıncılığı tek merkezde toplayarak daha modern şehir siluetleri oluşturacağız. Vatandaşlarımız da dijital televizyon ve dijital radyonun yüksek kalite ses ve görüntü avantajlarını yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Ankara, İzmir, Trabzon, Denizli, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde kurulacak kulelerle onlarca yayıncıya hizmet verileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu projeyle hem yayın kalitesinin artacağını hem de şehirlerin teknolojik bir dönüşüm yaşayacağını söyledi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !