Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

İsrail’in baskın yaptığı Özgürlük Filosu’ndan dönen milletvekilleri İstanbul’da

İsrail askerlerinin uluslararası sularda, Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na düzenlediği baskında gözaltına alınan üç Türk milletvekili, Türkiye’ye döndü.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 10.10.2025 - 08:47 Güncelleme: 10.10.2025 - 08:47
İsrail’in baskın yaptığı Özgürlük Filosu’ndan dönen milletvekilleri İstanbul’da

İsrail askerlerinin uluslararası sularda, Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na düzenlediği baskında gözaltına alınan üç Türk milletvekili, Türkiye’ye döndü. Saadet Partisi milletvekilleri Mehmet Atmaca, Necmettin Çalışkan ve Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, İsrail’den Azerbaycan’a gönderilmelerinin ardından saat 22.30’da İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

Milletvekillerini, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı. VIP Salonu’nda “Filistin” ve “Gazze” destek sloganlarıyla karşılanan milletvekilleri, yaşadıkları süreci basın mensuplarıyla paylaştı.

Gelecek Partili Sema Silkin Ün, “Vicdan Gemisi ile İtalya’dan yola çıktıktan sekiz gün sonra, uluslararası sularda İsrail tarafından hukuksuz şekilde baskına uğradık. 100 mil uzaklıktayken helikopter ve hücum botlarla gemimize saldırdılar. Hepimizi alarak Aşdod Limanı’na götürdüler” dedi. Ün, gözaltı sürecinde 12 saat boyunca ayrı ayrı odalarda bekletildiklerini belirterek, “Azerbaycan üzerinden ülkemize dönmek nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Saadet Partili Necmettin Çalışkan, “Eğer bu filolarla Gazze’deki ateşkese katkı olabildiysek bunu büyük bir bahtiyarlık sayarız. Bugün bir zafer havası değil, Gazze’ye desteği artırma zamanıdır. Devletiyle milletiyle, sağcısıyla solcusuyla herkes Filistin davasına sahip çıktı” dedi.

Milletvekili Mehmet Atmaca ise, “Biz bu yola çıkarken her türlü ihtimali göze almıştık. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan bir yapı olduğunu bir kez daha gördük. Bu yaşananlar, İsrail’in devlet değil, adaletsiz bir örgüt olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan da, milletvekillerinin Türkiye’ye dönmesinin “buruk bir sevinç” olduğunu belirterek, “Diğer filo üyelerimizin de kısa sürede ülkemize dönmesini bekliyoruz” dedi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !