Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Denizli'nin Çivril ilçesinde görevli bir kadın savcının ismini ve fotoğrafını sosyal medyada kullanarak "Ekrem İmamoğlu'nu tutuklayan savcı" şeklinde yalan paylaşım yapan şahıs, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheli, savcıya husumet beslediğini itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 10.04.2025 - 04:21
Güncelleme: 10.04.2025 - 04:21
Denizli'nin Çivril ilçesinde görev yapan kadın Cumhuriyet Savcısı A.S.’nin ismini ve fotoğrafını sosyal medyada kullanarak "Ekrem İmamoğlu'nu tutuklayan savcı" şeklinde yalan paylaşım yapan M.H.G. isimli şahıs tutuklandı. Şüphelinin, daha önce hakkında kamu davası açan savcıya yönelik bu paylaşımı, sosyal medyada kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu gerekçesiyle yargı sürecine taşındı.
Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan ihbar üzerine sosyal medya platformlarındaki içerikleri ve bağlantılı URL adreslerini incelemeye aldı. Yapılan detaylı dijital izleme çalışması sonucunda, paylaşımın Ankara'nın Kahraman Kazan ilçesinde ikamet eden M.H.G. tarafından yapıldığı belirlendi. Şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
Gözaltına alınan M.H.G., ifadesinde daha önce Çivril’de yaşadığı dönemde sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle Savcı A.S. tarafından hakkında kamu davası açıldığını ve bu dava sonucunda ceza aldığını belirtti. Bu nedenle savcıya karşı kişisel husumet beslediğini ve bu gerekçeyle söz konusu paylaşımı yaptığını itiraf etti.
Şüpheli, “Kişisel verileri izinsiz yayma” ve “Kamu görevlisini hedef gösterme” suçlarından tutuklandı. Ayrıca, M.H.G.'nin TCK'nın 301. maddesi kapsamında “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve yargı organlarını alenen aşağılama” suçundan açılan davada yargılanmasının da devam ettiği öğrenildi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir