Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Denizli’de 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 6,5 büyüklüğünde bir depremin canlandırıldığı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta, 407 öğretmen, öğrenci ve personel afet anında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 08.03.2025 - 06:00
Güncelleme: 08.03.2025 - 06:00
Denizli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde düzenlenen tatbikata AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, UMKE, sağlık ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki MEB Arama Kurtarma (AKUB) ekibi katıldı. Senaryo gereği, 6,5 büyüklüğünde bir deprem canlandırılarak öğrenciler, öğretmenler ve personel afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimledi.

Tatbikatta, ilk sirenle birlikte "çök-kapan-tutun" pozisyonuna geçen öğrenci ve öğretmenler, ikinci sirenle tahliye planına uygun olarak okulu boşalttı. Toplam 407 kişi, 44 saniyede tahliye edildi. Ayrıca, senaryo gereği yaralanan bir öğrenciye ekipler tarafından ilk müdahale yapılarak ambulansla hastaneye sevk edilme süreci de uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Öğrenciler yanan bir tüpü nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Tatbikata katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, afet bilincinin artırılması için bu tür tatbikatların büyük önem taşıdığını belirterek "Bu tatbikatlar bizleri doğal afetlere hazırlamak adına çok önemli. Emek veren tüm ekiplere ve gönüllü çalışan İl Milli Eğitim AKUB ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir