Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Pamukkale’ye Temmuz 2025’te gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 8 azaldı. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, düşüşün üç önemli sebebini açıkladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 06.08.2025 - 12:30
Güncelleme: 06.08.2025 - 12:30
KONAKLAMA DOLULUĞU DA DÜŞTÜ
Pamukkale’ye gelen turist sayısındaki bu gerilemenin, bölgedeki konaklama tesislerinin doluluk oranlarını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Şen, “Yalnızca ören yeri değil, çevredeki otellerin doluluk oranlarında da ciddi bir düşüş söz konusu. Bu, genel turizm yapısına da yansıyor.” ifadelerini kullandı.
DÜŞÜŞÜN 3 ANA NEDENİ
Başkan Gazi Murat Şen, düşüşün nedenlerini üç başlıkta değerlendirdi:
Antik Havuz’un kapalı olması: “Ziyaretçilerin büyük kısmı Antik Havuz için geliyor. Bu alanın kapalı olması, günübirlik gelenleri doğrudan etkiliyor.”
Yetersiz hava ulaşımı: “Özellikle yabancı paralı girişlerde azalma var. İnsanlar Pamukkale’ye ulaşım konusunda büyük zorluk yaşıyor.”
Yetersiz tanıtım: “Pamukkale tanıtımı yetersiz. Sahil bölgelerine ağırlık veriliyor. Geçen yıl Türk Hava Yolları’nın yurt dışı uçuşlarındaki tanıtım videolarında bile Pamukkale’ye dair tek kare bile yoktu.”
TANITIMA DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ
DENTUROD Başkanı Şen, Pamukkale’nin turizm potansiyelinin daha etkili tanıtımlarla artırılabileceğini belirtti. “Burası sadece beyaz travertenleriyle değil, tarihiyle, antik kentleriyle, şifalı sularıyla bir dünya mirası. Ancak yeterince anlatılmıyor. Sahiller kadar Pamukkale’nin de yurt dışında tanıtılması gerekiyor.” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir