Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Pamukkale’de tadilat krizi çözüldü, turizm sezonu sekteye uğramayacak. Güney kapının kapatılması planı ve Kleopatra Havuzu’ndaki çalışmalar, Bakanlık müdahalesiyle yeniden düzenlendi. Sezon boyunca kapı açık kalacak, havuz ise 15 Temmuz’da açılacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 17.05.2025 - 13:52
Güncelleme: 17.05.2025 - 13:52
Denizli’de her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Pamukkale Örenyeri ve Hierapolis Antik Kenti güney kapısında yapılması planlanan tadilat çalışmalarında yaşanan belirsizlik sona erdi. Turizm sezonunun başladığı günlerde gündeme gelen kapatma ve onarım süreciyle ilgili endişeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin bölgeye gelerek yaptığı inceleme sonrası çözüldü.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Denizli’de sektör temsilcileriyle birlikte yerinde değerlendirme yaptı. İncelemeler sonucunda, Pamukkale Örenyeri güney kapısının turizm sezonu boyunca açık kalacağı ve tadilatın kontrollü bir şekilde sürdürüleceği bildirildi.
Hierapolis Antik Kenti’nde yer alan 2 bin 800 yıllık tarihi Kleopatra Havuzundaki yenileme çalışmalarının da hızlandırılarak 15 Temmuz’a kadar tamamlanacağı ve yeniden ziyaretçilere açılacağı duyuruldu. Havuzun açılmasıyla birlikte, 1 Mayıs’ta yeniden başlayan gece müzeciliği uygulaması sayesinde bölgenin cazibesi artacak.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir