Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Buldan’da eski mezarlıkta kaçak kazı baskını
Buldan’da eski mezarlıkta kaça...
12:44Merkezefendi’nin mahalle iftarı İlbade’de buluşturdu
Merkezefendi’nin mahalle iftar...
12:28Bekilli’de atlar kayıt altına alınıyor: Mikroçip uygulaması
Bekilli’de atlar kayıt altına...
12:09Çardak’ta gübre desteği: 721 çuval üreticiyle buluştu
Çardak’ta gübre desteği: 721 ç...
Denizlili Dalgıçlarlar Çanakkale’de Zafer Dalışı gerçekleştirdi. 25 dalgıcın katıldığı etkinlikte dalgıçlar zor da olsa suyun altında Dev Türk Bayrağı açarak Zafer Bayramını kutladılar.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 28.08.2016 - 04:34
Güncelleme: 28.08.2016 - 04:34
Denizlili uzman dalıcılar, Çanakkale Deniz Zaferi’nde Osmanlı toplarıyla batırılan müttefik kuvvetlerinin en büyük zırhlıları arasında gösterilen Majestic Zırhlısının battığı noktaya Zafer Dalışı gerçekleştirdi. Oldukça zorlu geçen dalış organizasyonunda 2 yıldız ve üzeri seviyede dalıcıların katılımı ile yapıldı. Dernek tarafından Şubat ayından bu yana planlanan etkinlik Sakarya Dalış Okulu, Beykoz Sualtı spor Klübü ve Troy Dive ekibi ile birlikte gerçekleştirildi. Denizli’den 25 ve diğer ekiplerden 45 kişi olmak üzere toplamda 70 kişiden oluşan ekibe rehberlik eden 10 kişiden oluşan Eğitmen ve rehber dalıcı düzeyinde de uzmanlar yer aldı.
Zorluklara göğüs gerdiler
Denizli Dalgıçlar Derneği Yönetim Kurulu, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi ve Büyük Taarruz’un yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamasında şunlara yer verdi:
"Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Zor hava şartları, zor bir bölge, aksaklıklar önemli değil. Bu etkinlikte amacımız şanlı bayrağımızı su altında dalgalandırmaktı. Muvaffak olduysak ne mutlu bize."
Açıklamasının ardından İstiklal Marşımızın şu dizelerini paylaştılar:
"Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal."
MEHMET AKİF ERSOY