Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Acil Durum Hastanesi Tartışması: Horzum Savcılığa Çağrıldı
Acil Durum Hastanesi Tartışmas...
16:54Denizli’de Araçta 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
Denizli’de Araçta 1,5 Kilo Met...
16:06Prostat Nedir?
Prostat Nedir?
14:57Denizli Büyükşehir’den ‘Erişilebilir Denizlim’ Projesi
Denizli Büyükşehir’den ‘Erişil...
AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde belediyeler tarafından 2026 yılı için belirlenen emlak rayiç bedellerine tepki gösterdi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 31.07.2025 - 12:03
Güncelleme: 31.07.2025 - 12:03
AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde belediyeler tarafından 2026 yılı için belirlenen emlak rayiç bedellerine tepki gösterdi. Subaşıoğlu, vatandaşların konut ve arsa vergilerinde 20 ila 40 kata kadar artışla karşı karşıya kalabileceğini belirterek hemşerilerini itiraz dilekçesi vermeye çağırdı.
Rayiç bedel artışlarının belediyelerin kendi inisiyatifiyle belirlendiğini ve valilik ile defterdarlığın da yer aldığı Merkez Takdir Komisyonu’nun kararlarının dikkate alınmadığını vurgulayan Subaşıoğlu, “Geçtiğimiz yıl 2.000 TL emlak vergisi ödeyen bir vatandaş bu yıl 40.000 TL hatta 60.000 TL ödeme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.
Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Belediyeler, bazı sokaklarda 20 kat, bazı mahallelerde 30-40 kata kadar fahiş artışlar yaptı. Bu tamamen keyfi ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmayan bir uygulamadır. Hemşerilerimizi bu duruma sessiz kalmamaya, belediyelere dilekçeyle itiraz etmeye davet ediyorum. Bu süreçte biz de vatandaşlarımızın yanında olacağız ve gerekli hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız.”
İtiraz süreciyle ilgili bilgi de veren Subaşıoğlu, “Vatandaşlarımız, gayrimenkullerine biçilen yeni rayiç bedellere, belediyelere verecekleri dilekçeyle itiraz edebilirler. Sürecin sonunda vergi mahkemeleri ya da TBMM nezdinde gerekli adımların atılması için AK Parti İl Başkanlığı olarak süreci adım adım takip edeceğiz” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir