Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, zabıta personelini sopayla darp ettiği görüntülere dair açıklama yaptı. Hayla, zabıtaların güvenliği bırakıp sigaraya gittiklerini öne sürdü.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 30.08.2025 - 13:22
Güncelleme: 30.08.2025 - 13:22
İki zabıta personelini sopayla darp ettiği iddiasıyla gündeme gelen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla kendisini savundu. Hayla, zabıtaların taş döşemek için değil, çocuk parkında güvenliği sağlamak üzere görevlendirildiğini, ancak görevlerini bırakıp sigaraya gittiklerini öne sürdü.
Denizli Haber – Olayın, Kale Ortaokulu bahçesindeki taş döşeme çalışmaları sırasında yaşandığı ileri sürülmüştü. İddialara göre, asli görevleri dışında iş istenen zabıtalar bu duruma itiraz etmiş, sinirlenen Hayla da personele sopayla saldırmıştı.
Başkan Erkan Hayla, iddiaları reddederek sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bir okul müdürümüz, toprak olan bahçe alanına çocukların ayakları çamur oluyor diye taş döşetmek istedi. Zaman çok kısıtlı olduğu için ivedi şekilde işe koyulduk. Taş döşenecek okulun yan tarafında bir çocuk oyun parkı bulunuyor. Bahse konu arkadaşları da orada güvenliği sağlasınlar diye görevlendirdim. Çünkü kepçe çalışıyordu ve oyun parkından çocuklar kepçenin etrafında olabilirlerdi.”
“Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere iş yapılan yere vardığımda zabıtaları göremedim. Maalesef okulun arka tarafında çay sigara keyfi yapıyorlardı. Olay mahkemelik olduğu için fazla açıklama yapmıyorum. Lakin o sıcağın bağrında taş döşeme işi yapan asgari ücretli işçilerimiz işini yaparken üç katı maaş alan zabıta arkadaşlarımızın güvenliği sağlamaktan bile geri durmaları beni fazlasıyla üzdü.”
Başkan Hayla, açıklamasında şiddeti doğru bulmadığını da belirterek, “Ben ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ düsturunda olan bir acizim. O yüzden her personelimin işini yapmasını beklerim. Evet, şiddet çözüm demiyorum, savunmuyorum ama kimseye de ben memur oldum, istediğim gibi davranır, CHP’li başkana küfür bile edebilirim nasılsa arkamda iktidar partisi var dedirtmem” ifadelerini kullandı.
Hayla, bir önceki gün yaptığı paylaşımda ise Kale Ortaokulu’ndaki taş döşeme işinin tamamlandığını vurgulamış ve “Kale Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerimiz artık çamura basmayacak. Mesaisiz çalışan personelime teşekkür ederim” sözleriyle açıklamasını bitirmişti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir