Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Muğla’nın Ortaca ilçesinde, tarım alanlarında ciddi ekonomik kayıplara neden olan istilacı zararlı kahverengi kokarca ile mücadelede yeni bir adım atıldı. İlçedeki üretim alanlarında popülasyon takibini sağlamak amacıyla zararlıya özel tuzaklar yerleştirildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 11.05.2025 - 14:38
Güncelleme: 11.05.2025 - 14:38
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, istilacı zararlının yayılımını izleyebilmek ve zamanında mücadele başlatmak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına izleme tuzakları kurdu. Uygulama kapsamında hem popülasyon yoğunluğu takip edilecek hem de üreticilere erken uyarı sağlanacak.
ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULUYOR
Ortaca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Amacımız, kahverengi kokarca popülasyonunu tespit edip erken müdahale sistemini devreye almak. Böylece üretim sezonunda doğru zamanda doğru yöntemlerle zararlıya karşı mücadele başlatabileceğiz. Üreticilerimizin şüpheli durumları derhal İlçe Müdürlüğümüze bildirmeleri büyük önem taşıyor” denildi.

BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir