Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Buldan’da iki kardeş yazın tarlada, kışın derste

Buldan’ın Kadıköy Mahallesi’nde üniversiteli Ayşe Nur ve Ahmet Yaşar Onat, yazın sebze üretip hayvancılık yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor, harçlıklarını kazanıyor. Ürünlerini Buldan pazarında satıyorlar.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 26.08.2025 - 12:57 Güncelleme: 26.08.2025 - 12:57
Buldan’da iki kardeş yazın tarlada, kışın derste

Buldan’ın Kadıköy Mahallesi’nde yaşayan üniversiteli kardeşler Ayşe Nur ve Ahmet Yaşar Onat, yaz aylarını tarlada ve ahırda geçirip sebze üreticiliği ile hayvancılık yapıyor; hem aile bütçesine destek oluyor hem de okul harçlıklarını kendi emekleriyle karşılıyor.

Antalya’da tıp eğitimi alan Ahmet Yaşar Onat ile matematik öğretmenliği bölümünden yeni mezun Ayşe Nur Onat, aile mesleğini sürdürerek Buldan pazarında kendi ürettikleri ürünleri satıyor. Kardeşler, yazın üretip kışın derslerine dönerken, “emeğin karşılığını almak” duygusunun kendilerine güç verdiğini söylüyor.

Ders arası tarlaya: Onat kardeşlerin emeği Buldan’da değer oluyor

TÜM AİLE EL ELE ÜRETİM

Onat ailesi, tarlalarında acı-tatlı biber, kapya biber, kavun, karpuz, patlıcan ve kabak yetiştiriyor. Çapadan sulamaya, ilaçlamadan ot yolmaya kadar her aşamada görev alan kardeşler, ahırdaki hayvanların bakımını da üstleniyor. Ürünler, çarşamba ve perşembe günleri Buldan pazarında tüketiciyle buluşuyor.

Ders arası tarlaya: Onat kardeşlerin emeği Buldan’da değer oluyor

“HEM HARÇLIĞIMI ÇIKARIYOR HEM AİLEME DESTEK OLUYORUM”

Tıp öğrencisi Ahmet Yaşar Onat, yazın Buldan’a dönüp tarlada çalıştığını belirterek “Kendi tarlamızda yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri pazarda satıyoruz; hem harçlığımı çıkarıyorum hem de aileme ekonomik destek veriyorum.” dedi.

Ders arası tarlaya: Onat kardeşlerin emeği Buldan’da değer oluyor

“BOŞ DURMUYORUM, ÜRETİME DEVAM”

Atama bekleyen Ayşe Nur Onat ise “Öğrencilikte de çiftçilikle harçlığımı kazanıyordum. Şimdi de hem tarlada hem ahırda aileme destek oluyorum. Ürünlerimizi kardeşimle birlikte pazarda satıyoruz.” sözleriyle emeğin paylaşmanın önemini vurguladı.

KÖKLER TOPRAKTA, UMUT GELECEKTE

Onat kardeşler, aile mesleğini çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde sürdürmeyi hedefliyor. Yerel pazarda doğrudan satışla aracı olmadan tüketiciye ulaşan kardeşler, üretim maliyetlerini dengeleyip daha çok kişiye doğal ürün sunmanın peşinde.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !