Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Eğitim-İş 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın proje okulları üzerinden öğretmen ve yöneticileri ayrıştırdığını savunarak, atamalarda liyakatin yok sayıldığını belirtti. Zengin, “Proje dediler, hakkımızı yediler” diyerek Bakan Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 11.04.2025 - 05:16
Güncelleme: 11.04.2025 - 05:16
Eğitim-İş 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulları uygulamasını sert sözlerle eleştirdi. Zengin, “Okulları proje, nitelikli, niteliksiz diye ayırmaktan vazgeçin. Bu okullar sizin şirketiniz değil. Eğitimde eşitlik, adalet ve liyakati sağlamak bakanlığın görevidir,” dedi.
Zengin, MEB’in proje okullarına öğretmen atamalarında objektif kriterlerden uzaklaştığını, atamaların keyfi ve kayırmacı bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü. Proje okullarında görev süresi dolan öğretmenlerin neden yeniden görevlendirilmediğine dair herhangi bir gerekçe sunulmadığını söyleyen Zengin, "Bir okulda 3 boş kadro varken, 4 başvuru olmasına rağmen neden hiç atama yapılmıyor? Kriteriniz nedir, açıklayın!" ifadelerini kullandı.
Zengin, MEB’in bazı okulları cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollerle yönettiğini iddia ederek, bu durumun eğitimde laiklik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. “MEB kendini tüm okulların sahibi olarak görmekte, liyakati yok saymaktadır. Okullarımız tarikatların ve yandaşların yuvası haline getirilemez,” dedi.
Zengin, Eğitim-İş tarafından açılan ve kazanılan davalarda mahkemelerin, MEB’in atama yetkisini keyfi şekilde kullanamayacağına hükmettiğini hatırlattı. Mahkemelerin, “Atamalar somut ve objektif kriterlere dayandırılmalı ve gerekçelendirilmeli” yönünde karar verdiğini vurguladı.
Eğitim-İş Sendikası, MEB’e yönelik taleplerini şu şekilde sıraladı:
Proje okulu ayrımına son verilsin
Atama süreçleri tek ve şeffaf bir yönetmelikle düzenlensin
Liyakat ve adalet esas alınsın
Öğretmenler sürece zamanında ve açıkça dahil edilsin
Atamalarda torpil ve cemaatvari yaklaşımlara son verilsin
Zengin, proje okulları uygulamasının eğitimde eşitlik ilkesini zedelediğini ve sınav odaklı sistemin başarısız olduğunu vurguladı. Eğitim-İş olarak hiçbir öğretmenin mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız,” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir