Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Güney Ege’de faaliyet gösteren kooperatiflerin dijitalde daha görünür, pazarda daha güçlü olması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen Sosyal Medya ve Markalaşma Eğitimleri tamamlandı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 02.12.2025 - 12:32
Güncelleme: 02.12.2025 - 12:32
Eğitimler, GEKA’nın 2023-2026 dönemini kapsayan Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SOP) çerçevesinde hayata geçirildi. Program ile üretim odaklı kooperatiflerin kurumsal ve dijital kapasitelerinin geliştirilmesi, pazarlama becerilerinin artırılması ve kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi hedeflendi.
KOOPERATİFLERE DİJİTAL MARKA DESTEĞİ
Sosyal Medya ve Markalaşma Eğitimleri kapsamında kooperatiflere; marka oluşturma süreçleri, sosyal medya mağaza açma adımları, ürün ambalaj ve içeriklerinin tasarım prensipleri ile coğrafi değerlerin marka kimliğine dönüştürülmesi gibi başlıklarda hem teorik hem de uygulamalı yönlendirmeler sağlandı.
Katılımcılar, ürünlerini ve hikâyelerini dijital platformlarda daha etkili anlatabilmeleri için sosyal medya hesaplarının profesyonelce yönetilmesi, hedef kitleye uygun içerik üretimi ve online satış kanallarının doğru kullanımı konusunda bilgilendirildi.
EĞİTİMLERE 61 KOOPERATİF ÜYESİ KATILDI
Eğitimler; 17-18 Kasım tarihlerinde Kuşadası, 20-21 Kasım tarihlerinde Milas ve 24-25 Kasım tarihlerinde Pamukkale ilçe merkezlerinde gerçekleştirildi. Toplamda 61 kooperatif üyesi eğitime katılarak, alanında uzman eğitmenlerden sosyal medya ve markalaşma odaklı güncel bilgileri edinme imkânı buldu.
Programın sahaya yansıması için eğitimlerin ardından danışman eşliğinde kooperatiflere saha ziyaretleri de yapıldı. Bu ziyaretlerde üretim süreçleri yerinde incelendi; ürün kalitesi, sunum teknikleri ve pazarlama stratejileri konusunda kooperatiflere somut gelişim önerileri sunuldu.
KOOPERATİFLER SOSYAL MEDYADA MARKA HİKÂYESİ YAZMAYA HAZIR
Programın sonunda katılımcı kooperatifler; sosyal medyada marka hikâyesi oluşturma, dijital satış kanallarını etkin kullanma, düzenli içerik planı hazırlama ve ürün sunumunda markalaşma odaklı düşünme becerilerini kazanarak eğitimlerini tamamladı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir