Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Çatalhöyük ve Kolossai antik kentlerinde kazı yapma hakkını elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Bu yeni kazılar, üniversitenin arkeolojik çalışmalarını daha da zenginleştirdi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 01.03.2025 - 08:31
Güncelleme: 01.03.2025 - 08:31
Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, arkeoloji alanındaki çalışmalarına iki yeni kazı alanı ekleyerek büyük bir başarıya imza attı. Çatalhöyük ve Kolossai kazılarını yürütme hakkı kazanan bölüm, üniversiteyi gururlandıran önemli bir adım attı.
Bu yeni kazılar, Pamukkale Üniversitesi’nin arkeoloji alanında yürüttüğü çalışmaları genişleterek, Türkiye’nin tarihi mirasına daha fazla katkı sağlamasını amaçlıyor.
Pamukkale Üniversitesi daha önce Laodikeia, Stratonikeia-Lagina, Tripolis, Silyon, Pamukkale-Hierapolis, Aphrodisias ve Labraunda gibi önemli antik kentlerde kazılar yürütüyordu.
Yeni eklenen Çatalhöyük ve Kolossai kazılarıyla birlikte, toplamda 9 farklı tarihi alanda çalışmalar devam edecek.
Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü olarak 2 yeni kazı alanı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık toplam 9 önemli antik kentte kazı yürütüyoruz ve bu çalışmalar ülkemizin arkeolojik literatürüne büyük katkılar sağlayacak.”
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir