Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de 6 mahallede deprem taraması yapıldı

Merkezefendi Belediyesi, 6 Şubat depreminin yıldönümünde ilçede yürütülen deprem çalışmalarını değerlendirdi. 10 mahallede bina risk analizi taraması yapan belediye, kentsel dönüşüm, deprem bilinci ve doğal afetlere karşı önlemlerini artırıyor. Yeni kurulan deprem birimiyle eğitim ve tatbikatlara başlanırken, liselere deprem çantası dağıtılıyor. Çalışmalar tamamlandığında sonbaharda kapsamlı bir deprem çalıştayı düzenlenecek.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 08.02.2025 - 05:36 Güncelleme: 08.02.2025 - 05:36
Denizli’de 6 mahallede deprem taraması yapıldı

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin 2025 yılı Şubat ayı toplantısında, 6 Şubat depreminin yıldönümünde ilçede yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Belediye Başkanı Şeniz Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu vurgulayarak, sadece deprem değil, diğer doğal afetlere karşı da bilim ve akıl yoluyla gereken önlemleri aldıklarını belirtti.

Risk Analizi Çalışmaları Sürüyor

İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Doğan, 10 mahallede bina risk analizi taraması yapıldığını açıkladı. Şu ana kadar Akkonak, Altıntop, Değirmenönü, Karaman, Sevindik, Sırakapılar mahallelerinde çalışmaların tamamlandığını, şu an Merkezefendi Mahallesi’nde bu taramaların devam ettiğini belirtti.

Bu çalışmaların belediyenin kendi mimar, mühendis ve tekniker kadrosuyla yürütüldüğünü söyleyen Doğan, elde edilen verilerin üniversitelerle paylaşıldığını ve uzman akademisyenler tarafından detaylı analizler yapıldığını ifade etti. Çalışmalar sonucunda birinci derece riskli binalar tespit edilerek, olası bir depremde hangi yolların kapanabileceği, hangi sokak ve caddelerde yıkım riskinin yüksek olduğu belirleniyor.

Kentsel Dönüşüm ve Güvenli Konutlar Ön Planda

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Doğan, ilçede dönüşüm çalışmalarını başlatmayı hedeflediklerini söyledi. Hem ilçe belediyesi, hem büyükşehir belediyesi hem de ilgili bakanlıkların destekleriyle bu sürecin yürütüleceğini belirten Doğan, vatandaşların ev kiralama ya da satın alma süreçlerinde yapılan risk analizlerini paylaştıklarını ifade etti.

Doğan, “Önceliğimiz insanlarımızın can güvenliği. Binalar, parklar, sosyal yardımlar yapıyoruz ama can güvenliği olmadığı sürece bunların bir anlamı yok. Bu yüzden deprem ve doğal afetlerle mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Deprem Birimi Kuruldu, Liselere Deprem Çantası Dağıtılıyor

Merkezefendi Belediyesi bünyesinde deprem birimi oluşturulduğunu açıklayan Doğan, bu birimin Selçukbey Mahallesi’ne taşındığını ve son aşamaya gelindiğini belirtti. Yeni birimde eğitim ve tatbikat çalışmalarının yürütüleceğini ifade eden Doğan, AKUT, AFAD ve diğer kurumlarla iş birliği içinde olduklarını ve bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Ayrıca liselerden başlayarak öğrencilere deprem çantası dağıtılmaya başlandığını belirten Doğan, bu uygulamayla farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sonbaharda Deprem Çalıştayı Düzenlenecek

Doğan, ilçedeki 10 riskli mahallede analizlerin tamamlanmasının ardından sonbaharda kapsamlı bir deprem çalıştayı düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Elde edilen verilerin bu çalıştayda paylaşılacağını belirten Doğan, diğer belediyelere de örnek olacak bir sistem geliştirdiklerini ifade etti.

Deprem kuşağında bulunan tüm şehirlerin benzer çalışmalar yapması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Elimizde gerçekten değerli bir veri var. Bu çalışmaların yaygınlaşmasını ve diğer belediyelere de örnek olmasını umut ediyorum” dedi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !