Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de 450 Yetim Çocuk Aynı İftar Sofrasında Buluştu
Denizli’de 450 Yetim Çocuk Ayn...
13:51MEB’den Baklan’a Mesleki Eğitim Çıkarması
MEB’den Baklan’a Mesleki Eğiti...
13:34Çameli’de Ramazan Sofrasında Siyaset Buluştu
Çameli’de Ramazan Sofrasında S...
12:48Buldan’da Kestane Deresi İddialarına Yanıt
Buldan’da Kestane Deresi İddia...
Milyonlarca memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, zam teklifini açıkladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 12.08.2025 - 14:18
Güncelleme: 12.08.2025 - 14:18
Milyonlarca memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, zam teklifini açıkladı. 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 10, ikinci 6 ayı için yüzde 6 zam öngören hükümet, 2027 yılının ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısında ise yüzde 4’lük artış teklif etti.
Toplu sözleşme sürecinde memur sendikaları, 2026 yılı için yüzde 88 oranında zam talebinde bulunmuştu. Görüşmelerde hükümetin teklifi ile sendikaların talebi arasındaki fark dikkat çekti. Zam oranlarının belirlenmesinde Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerinin etkili olması bekleniyor.
Merkez Bankası, mayıs ayında açıkladığı raporda 2025 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 24, 2026 için yüzde 12, 2027 için ise yüzde 8 olarak öngörmüştü. Yeni tahmin raporunda ise faiz indirimlerinin etkisiyle enflasyonda gerileme beklentisi bulunuyor. Toplu sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.
toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, zam teklifini açıkladı. 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 10, ikinci 6 ayı için yüzde 6 zam öngören hükümet, 2027 yılının ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısında ise yüzde 4’lük artış teklif etti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir