Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Bir dönem Denizli'de tugay komutanı olarak görev yapan eski Ege Ordu Kurmay Başkanı Memduh Hakbilen ve diğer sanıklar için verilen cezalar onandı. Yargıtay, 46 sanık hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.03.2025 - 10:53
Güncelleme: 14.03.2025 - 10:53
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İzmir’deki eylemlere ilişkin davada verilen mahkumiyet kararlarını onadı. Eski Tümgeneral Memduh Hakbilen, eski Tuğgeneral Veyis Savaş ve eski Tuğamiral Yaşar Çamur’un da aralarında bulunduğu 46 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kesinleşti.
İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 24 Kasım 2022 tarihli kararına yönelik temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay, bir sanık hakkındaki müebbet ve 19 sanık hakkında süreli hapis cezalarını da onadı.
Darbe girişiminin ardından “Şapka” ve “Kuzgun” kod adıyla gizli tanıklık yapan ve FETÖ’nün Konutkent’teki darbe toplantılarını deşifre eden eski Albay Hakan Bıyık ile eski Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız’ın mahkumiyet kararları da kesinleşti.
Hakbilen, 2012'de Denizli Tugay Komutanı olarak atanmış, yaklaşık 1 yıl Denizli'de görev yapmıştı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir